Nieuws

Galerie Mokum viert haar 50-jarig jubileum

Door 08/11/2012juli 17th, 2020No Comments

Van 13 oktober tot en met 11 november 2012 viert galerie Mokum haar vijftigjarig jubileum met een tentoonstelling in eigen huis. Speciaal voor de tentoonstelling ‘Mokum50’ maakten de aan de galerie verbonden kunstenaars een werk van 50 x50 cm en wordt het jubileumboek ‘Mokum50’ uitgegeven.

Een galerie die kan bogen op een geschiedenis van een halve eeuw is bijzonder. In 1962 was Mokum de eerste galerie die haar deuren opende met een programma specifiek gericht op figuratief schilderende kunstenaars van Nederlandse bodem. Dit beleid is onverminderd voortgezet, de laatste jaren met toevoeging van enkele buitenlandse kunstenaars. De galerie speelt tot op de dag van vandaag een grote rol op het gebeid van figuratieve kunst in Nederland.

Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Mokum wordt door Art Revisited het jubileumboek ‘Mokum50’ uitgegeven. Op de 208 full color pagina’s zijn afbeeldingen opgenomen van 44 Mokum kunstenaars. Het boek is ingedeeld in genres uit de kunstgeschiedenis: het portret, stilleven en landschap. Deze hoofdgenres zijn op hun beurt onderverdeeld in subgenres, bijvoorbeeld het zelfportret. Met onder andere teksten van Rutger Brandt, Emily Ansenk, Annabelle Birnie, Sanne ten Brink en Estill Curtis Pennington.

Nederlandse Galerie Associatie

Nederlandse Galerie Associatie
Rhijngeesterstraatweg 179
2343 BW Oegstgeest

Contact